Workshops
Advies
Hein Verdam
Vraag en antwoord
Hein Verdam
  
Hein Verdam is deskundige in het opknappen van oude Franse huizen. Hij weet precies waar je op moet letten als je op zoek bent naar een huis in Frankrijk, hoe je de conditie van een pand beoordeelt, en hoe je verbouwing en kosten kunt inschatten.
Hij schrijft er artikelen en columns over. Daarnaast organiseert hij workshops. Tevens heeft hij bijna 10 jaar in de zomermaanden in zijn franse boerderij de cursus Frans Huis Opknappen. Hij heeft ook een boek geschreven: Een eigen huis in Frankrijk: kiezen, kopen en opknappen. Een must voor elke Nederlander die het niet bij dromen wil laten. Au travail!
 
Het begon allemaal in 1988. Na zijn rechtenstudie knapte Hein huizen op in Frankrijk. Hij kreeg de smaak te pakken en maakte vervolgens van een ruïne een prachtig woonhuis. 
 
Hein Verdam was technisch redacteur van de tijdschriften DoehetZelfWonen en 101 Woonideeën. In die functie kreeg hij vaak te maken met technische vragen van lezers over verbouwingen aan hun (tweede) huis in Frankrijk. Tevens was hij samensteller van Het Complete Bouwboek (Tirion) en leverde hij de hoofdstukken over elektriciteit en loodgieten voor het handboek De Beste Tips van de Vakman (Reader’s Digest). 
 
In het maandblad Leven in Frankrijk heeft Hein een vaste column waarin hij schrijft over zijn ervaringen met zijn eigen Franse huis, en zijn lezers een schat aan praktische tips en adviezen geeft.
 
Door het het jaar heen geeft Hein workshops in Amsterdam. De workshopsHet Begin (alles wat komt kijken bij aankoop), Het Dak, De installaties (elektriciteit, verwarming, waterleiding) – zijn niet per se bedoeld voor mensen met twee rechterhanden, maar geven de basis voor een gedegen voorbereiding. Ook geeft hij lezingen en seminars op verzoek.