Dagbladen
En France 1
Icône
Seasons Frankrijk
Vivenda 2
Leven in Frankrijk
Mondi
Media over Workshops
Persbericht
Pers beeldmateriaal
Leven in Frankrijk
 
 
 
 
 
 
 
Tekst op de website en in de nieuwsbrief van Leven in Frankrijk:
 
Kiezen, Kopen, Opknappen
 
Huis in Frankrijk gekocht? Plannen om iets te kopen? U wordt helemaal gelukkig als u eraan denkt. Maar het is ook een sprong in het diepe.
 
Met het boek Een eigen huis in Frankrijk: kiezen, kopen en opknappen kunt u gebruik maken van de kennis en ervaring van iemand die er zijn werk van heeft gemaakt. Francofiel Hein Verdam knapte meerdere Franse huizen op en geeft al enkele jaren cursussen over dit onderwerp.
Waar moet je op letten als je een huis gaat bekijken? Verdam geeft uitgebreid advies aan doe-het-zelvers en mensen die liever vaklui inschakelen. Leuk om te lezen, maar ook een handige gids bij het zoeken en kopen van een huis en met tweehonderd foto's ook een prachtig naslagwerk.
 
Leven in Frankrijk
 
 
Kopen en opknappen
 
Hoe krijg ik een electriciteitsaansluiting? Moet het dak worden vernieuwd? Mag ik zomaar een dakkapel maken? Wat moet er in een offerte van een aannemer staan? Waar koop ik materialen? Hoe vraag ik een bouwvergunning aan? Als u een oud huis in Frankrijk koopt, wordt u vroeg of laat met dit soort zaken geconfronteerd. Tijdens de eendaagse workshops die Hein Verdam in Amsterdam geeft, krijgt u op al die vragen antwoord. Verdam organiseert ook een zevendaagse praktijkcursus inde Franse Beaujolais.