Dagbladen
En France 1
Icône
Seasons Frankrijk
Vivenda 2
Leven in Frankrijk
Mondi
Media over Workshops
Persbericht
Pers beeldmateriaal
Persbericht  
  
Nu wegens groot succes 2de druk verschenen:
“Een Eigen huis in Frankrijk: kiezen, kopen en opknappen”: inspiratie en voorpret
 
Je hoeft niet direct een huis in Frankrijk te hebben om er van te genieten. Vele Nederlanders lopen rond met plannen om (ooit) een huis in Frankrijk te kopen. Ook al duurt het misschien nog even, velen van hen hebben al veel voorpret met het maken van plannen, en het verkennen van verschillende streken van Frankrijk. Daarbij laten zij zich op allerlei manieren inspireren. Een van die inspiratiebronnen is het boek “Een eigen huis in Frankrijk: kiezen, kopen en opknappen”. Uit de enthousiaste reacties van lezers blijkt dat mensen die plannen hebben voor een huis in Frankrijk het boek erg leuk en bruikbaar vinden. Ook bij het bekijken van huizen is dit boek een goede leidraad. Zelfs zij die al een huis hebben gekocht hebben er veel aan.
Dit standaardwerk is leuk om in te kijken en te lezen voor iedereen die van Frankrijk houdt. Het is ook een ideaal cadeau. Dat het boek in een behoefte voorziet blijkt wel uit de verkopen, het is inmiddels al aan een tweede druk toe.
 
 
Auteur Hein Verdam knapte meerdere Franse huizen op en geeft al enkele jaren cursussen over dit onderwerp:
 
Waar moet je op letten als je een huis gaat bekijken? Niet alleen op de bouwkundige staat, maar ook op de omgeving, de bereikbaarheid en waar de dichtstbijzijnde winkels zijn. Trouwens, moet er niet iets aan het dak gebeuren? Kun je van die oude stal een huis maken? En hoe zit het met water en elektra? Mag ik er een stuk aanbouwen? Dit zijn maar een paar van de vragen waar je tegenaan loopt als je zo’n karakteristiek Frans huis hebt gevonden.
 
Het boek behandelt allerlei aspecten van het Franse huis: het uitkiezen van een huis, het koopproces en eventuele vergunningen komen aan bod. Maar ook waar je op moet letten als je een huis gaat bekijken. Je leest hoe je het opknappen kunt aanpakken, of je nu zelf alles wilt doen of liever een aannemer inschakelt. Interviews met Nederlandse huizenbezitters geven een kijk op de Franse praktijk terwijl de auteur zelf en passant op anekdotische wijze over zijn ervaringen vertelt. De tekst wordt afgewisseld met meer dan 200 sfeervolle foto’s om helemaal in de stemming te komen.
 
Een aantal veel voorkomende klussen, zoals onder andere voegen, metselen met natuursteen, beton storten en een pannendak vernieuwen worden aan de hand van foto’s stap voor stap uitgelegd. Een uitgebreide woordenlijst verklaart de meest voorkomende Franse bouwtermen. Kortom, een prachtige en praktische inspiratiebron.
 
De auteur is journalist en francofiel Hein Verdam, onder andere columnist van “Leven in Frankrijk”. Hij knapte zelf meerdere huizen in Frankrijk op en adviseerde bij talrijke projecten.
 
Het boek is online te bestellen op www.franshuisopknappen.nl. Het boek wordt kosteloos thuisbezorgd. Het is ook in de boekhandel te koop.
 
Een eigen huis in Frankrijk: kiezen, kopen en opknappen 
Auteur Hein Verdam
Omvang 208 pagina’s full colour
Prijs € 34,90
Uitvoering luxe formaat 23 x paperback met flappen
ISBN 978-90-7738-004-8
Verkoop Via www.franshuisopknappen.nl of de boekhandel
 
Hands-on Productions
Hein Verdam telefoon: 020 427 56 05
mobiel: 06 29 53 49 24
e-mail: heinverdam@planet.nl
 
Op www.franshuisopknappen.nl kunt u het beschikbare beeldmateriaal bekijken dat u op verzoek op cd-rom word toegestuurd.
 
Aanvullende informatie
Over de auteur
Hein Verdam is deskundige in het opknappen van oude Franse huizen. Bovendien weet hij waar je op moet letten als je op zoek bent naar een huis in Frankrijk, hoe je de conditie van een pand beoordeelt, en hoe je verbouwing en kosten kunt inschatten.
Hij schrijft er artikelen en columns over. Daarnaast organiseert hij cursussen. En nu is zijn de 2de druk van het boek: “Een eigen huis in Frankrijk: kiezen, kopen en opknappen” verschenen. Een must voor elke Nederlander die het niet bij dromen wil laten. Au travail!
 
Het begon allemaal in 1988. Na zijn rechtenstudie knapte Hein een charmante bouwval in Frankrijk op. Hij kreeg de smaak te pakken. Sindsdien heeft hij meerdere (Franse) huizen onder handen genomen en weet dus precies wat er speelt.
 
Hein Verdam was technisch redacteur van de tijdschriften DoehetZelfWonen en
101 Woonideeën. In die functie kreeg hij vaak te maken met technische vragen over verbouwingen aan huizen in Frankrijk. Tevens was hij samensteller van Het Complete Bouwboek (Tirion) en leverde hij de hoofdstukken over elektriciteit en loodgieten voor het handboek De Beste Tips van de Vakman (Reader’s Digest). 
 
In het tijdschrift Leven in Frankrijk heeft Hein een vaste column waarin hij schrijft over zijn ervaringen met zijn eigen Franse huis en zijn lezers een schat aan praktische tips en adviezen geeft.
 
Al een aantal jaren geeft hij in de zomermaanden de praktijkcursus ‘Frans Huis Opknappen’ in zijn Franse boerderij. Deze zijn niet per se bedoeld voor mensen met twee rechterhanden, maar geven de basis voor een gedegen voorbereiding. Daarnaast geeft hij workshops in Amsterdam. Ook geeft hij lezingen en seminars op verzoek.
 
Heins andere passie is: auto’s. Zo schrijft hij regelmatig in het weekblad AutoWeek en werkte hij mee aan Het Slimme Rijden – over auto’s, geld, emotie en de rest, een boek van Allard Posthuma (Kluwer).